Partnereink:

         ArsMed Mosolyközpont

Mocorgó Családi Napközi és Fejlesztőház

A Mocorgó egy összetett és komplex fejlesztő-pedagógiai módszerek alapján működő intézmény Székesfehérváron. A Mocorgó Fejlesztőház megjelölés azt jelenti, hogy a komoly fejlesztő pedagógiai munkát a gyermekek számára élménygazdag, önfeledt és játékos formába öntjük.

A  Mocorgó Családi Napköziben elsősorban 20 hónapos kortól 3 éves korig a gyermekek egész napos nappali felügyeletét, gondozását, nevelését, étkeztetését, altatását és foglalkoztatását valósítjuk meg Székesfehérváron, max. 7 fős létszámban. Az ellátás-gondozás-nevelés-oktatás alapkövének a JÁTÉKot és a MOZGÁSt tekintjük, hiszen a játék és a mozgás a kisgyermek legfontosabb tevékenysége, személyisége alakulásának legfőbb tényezője.

A tanulás nem az iskolában kezdődik. Minden gyermek a születése pillanatától fejlődik, tanul. Nagyon fontos szerepük van a szülőknek abban, hogy ezt a folyamatot támogassák, s ezzel segítsék gyermeküket a világ megismerésében. A tanuláshoz elengedhetetlen a különböző képességek kialakulása, fejlődése. Családi napközis foglalkozásainkon - korosztályhoz mérten - az alapvető képességeket fejlesztjük. Ezt céltudatosan felépített, ám a gyermekek számára örömmel végzett, játékos gyakorlatokkal érjük el.

Eszközeink, feladataink motiválják a gyermekeket, fejlesztik figyelmüket, emlékezetüket, kitartásukat, segítik a hallási, tapintási és vizuális tapasztalatszerzésüket. A Mocorgóban tartott foglalkozások magukban foglalják a szociális képességek, a gondolkodás, a kommunikáció és az önkiszolgálás fejlesztését is. Mindezekkel ki tudjuk szűrni az esetleges zavarokat, segítjük azok megelőzését.

Mocorgó hírek

Hogyan vegye rá gyermekét a vízivásra?

Hogyan vegye rá gyermekét a vízivásra?


Az Ön gyermeke életkorának megfelelő mennyiségű vizet iszik? Ha nem, meg kell tanítania neki, hogy szeresse a vizet a rostos üdítők mellett, hiszen a szakértők szerint az anyatej és a tehéntej után a víz a legegészségesebb szomjoltó.

Ismerje meg a legjobb trükköket, kattintson a címre!

Fejlesztőház


MocorgóFejlesztésre azoknak a gyermekeknek van szükségük, akiket akár a terhesség, akár a születés során károsodás ért, akiknek mozgásfejlődése jóval elmarad társaiktól.  Ha a kisgyermek kihagy egy-egy fejlődési lépcsőfokot, vagy ha egy meglévőről képtelen továbblépni.
 
Ezekre a foglalkozásokra várunk olyan apróságokat és mamájukat, akiknél mozgásbeli elmaradás volt tapasztalható, de az egészséges gyermekeknek is hasznos, tartalmas elfoglaltság.

Tudjon meg többet a foglalkozásokról, kattintson ide!